Obama vyzývá k přísnějším opatřením proti změnám klimatu

Americký prezident vyzývá k přísnějšímu omezení emisí oxidů uhlíku. Barack Obama na Aljašce varoval na setkání ministrů arktických zemí před dopady změn klimatu. Několikadenní cestou po severském státu chce ale přitáhnout k problému také pozornost obyčejných Američanů a získat je k podpoře radikálnějších kroků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama

Americký prezident Barack Obama | Zdroj: Reuters

Globální klima se podle amerického prezidenta mění rychleji, než postupuje úsilí o zastavení trendu. To se, jak Barack Obama varoval, musí změnit.

Americký prezident zároveň přiznal podíl Spojených států na změnách klimatu a slíbil, že se jeho země bude podílet na řešení důsledků. S těmi se už dnes potýkají právě obyvatelé nejsevernějších regionů, včetně Aljašky.

Jak Českému rozhlasu potvrdil profesor ekologie z univerzity ve Fairbanksu Terry Chapin, tající permafrost, stoupající hladina moří a eroze pobřeží tvrdě dopadá na místní komunity a často je připravuje o obživu i střechu nad hlavou.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme