Parkinsonova choroba a zametání důkazů. Na sociálních sítích lidé spekulují o zdraví Clintonové

Spojené státy zaplavily komentáře o zdravotním stavu Hillary Clintonové. Lékaři po jejím nedělním předčasném odchodu z pietní akce k 11. září potvrdili, že se bývalá ministryně léčí se zánětem plic. Na sociálních sítích se následně vyrojila řada spekulací až konspiračních teorií. Uživatelé rozebírají například to, jestli prezidentská kandidátka netrpí začínající Parkinsonovou chorobou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hillary Clintonová odchází z pietního aktu při příležitosti 15. výročí teroristického útoku na newyorské Světové obchodní centrum

Hillary Clintonová odchází z pietního aktu při příležitosti 15. výročí teroristického útoku na newyorské Světové obchodní centrum | Zdroj: Reuters

Příznivci konspiračních teorií se pozastavují nad tím, že video s vrávorající Clintonovou, které ji zachycuje při předčasném odjezdu z pietní akce, na internetu dlouho nemohli najít. Považují to za důkaz, že ho někdo musel z webu mazat.

Záznam pořídil Zdeněk Gažda, český hasič žijící v New Jersey.

Uživatelé ale na internetu rozebírají i nejasný zdravotní stav oponenta demokratky – republikána Donalda Trumpa. Tato témata se ve Spojených státech stala jedničkou sociálních sítí.

Osobní lékařka Hillary Clintonové potvrdila, že diagnózu znali už od pátka. Na veřejnost se ale dostala až poté, co téměř zkolabovala. Aféra proto kromě spekulací o zdraví demokratky oživila i debatu o tom, jestli je její kampaň dostatečně otevřená a transparentní.

Bývalá ministryně zahraničí už kvůli zánětu plic zrušila dvoudenní cestu do Kalifornie. Do první klíčové debaty kandidátů zbývají dvě neděle a Trump Clintonovou opět dotahuje v celonárodních průzkumech.

Clintonová má zápal plic a přerušila kampaň. Trump překvapil, doufá, že se jeho soupeřka brzy zotaví

Číst článek

Lenka Kabrhelová, Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme