Policista zastřelil v Texasu černošského mladíka, který vjel autem do obchodu

Policista v americkém Texasu zastřelil neozbrojeného devatenáctiletého černocha. Mladík byl podezřelý, že projel autem výlohu prodejny automobilů. Uvedly to dnes místní úřady. Policista v březnu absolvoval policejní akademii a byl ještě v zácviku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příbuzní a přátelé se sešli, aby uctili památku černočského mladíka zastřeleného policistou v Arlingtonu

Příbuzní a přátelé se sešli, aby uctili památku černočského mladíka zastřeleného policistou v Arlingtonu | Zdroj: ČTK

Policie v texaském Arlingtonu uvedla, že devětačtyřicetiletý Brad Miller zasahoval v pátek ráno po hlášení o probíhající krádeži.

Narazil přitom na muže, který byl podezřelý, že projel autem skrze výlohu prodejny automobilů. Následovala hádka, při které "nejméně jeden policista vystřelil ze zbraně," uvedla policie. Mladík byl podle ní v tu chvíli neozbrojen.

Podle Reuters nebylo bezprostředně možné ověřit, jaká Millerova barva pleti. List USA Today napsal, že Miller je běloch.

Ve Fergusonu lidé znovu protestovali proti policejní brutalitě

Incident se stal vpředvečer prvního výročí podobného neštěstí ve Fergusonu ve státě Missouri. Smrt tehdy osmnáctiletého Michaela Browna vyvolala po celých Spojených státech vlnu protestů proti policejnímu násilí hlavně vůči Afroameričanům.

Aktivisté, duchovní, pozůstalí i obyvatelé převážně černošského Fergusonu i dalších amerických měst si celý víkend připomínají na předměstí St Louis Brownovu památku.

Řadu akcí včetně protestních pochodů, koncertů a minuty ticha svolal otec zabitého mladíka. Michael Brown starší řekl, že dál hodlá poukazovat na případy policejního násilí. Policista, který zastřelil jeho syna, nikdy nestanul před soudem, poté co ho velká porota zprostila obvinění.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme