Před začátkem nominačního sjezdu amerických demokratů odstoupila jejich předsedkyně

Americká Demokratická strana začíná svůj nominační sjezd. Na něm - týden po konkurenčních republikánech - delegáti oficiálně vyšlou do boje o Bílý dům Hillary Clintonovou. Čtyřdenní sjezd ale zastiňuje skandál. Vyšlo najevo, že vedení strany se snažilo v boji o kandidaturu znevýhodňovat konkurenta bývalé ministryně zahraničí, senátora Bernieho Sanderse.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hilary Clintonová oslavila praktické zabezpečení nominace v Brooklynu

Hilary Clintonová oslavila praktické zabezpečení nominace v Brooklynu | Zdroj: Reuters

Demokratický sjezd ve Filadelfii startuje v rozbouřených vodách. Těsně před jeho začátkem ohlásila rezignaci předsedkyně stranického výboru Debbie Wassermanová Schultzová.

Důvodem jsou informace, které vypluly na veřejnost po úniku 19 000 e-mailů a naznačují, že se stranické vedení snažilo Berniemu Sandersovi v kampani podrazit nohy.

Skandál rozhněval řadu příznivců senátora, který dnes vystoupí s projevem ke stranickým delegátům.

Podporu Hillary Clintonové dnes vyjádří první dáma Michelle Obamová. V příštích dnech se připojí další významné osobnosti včetně prezidenta Baracka Obamy a bývalého starosty New Yorku Michaela Bloomberga.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme