Při zemětřesení na jihu Peru zemřelo nejméně devět lidí

Zemětřesení o síle 5,3 stupně zasáhlo v neděli region Arequipa na jihu Peru. Podle tamních úřadů při zemětřesení zemřelo nejméně devět osob. Agentura AFP také informuje o dalších 52 raněných. Otřesy půdy pokračovaly i v pondělí. V zasaženém regionu nejde elektřina ani telefonní linky. Půda zablokovala také silnice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tarma, Peru

Tarma, Peru | Foto: licence Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported, Ottocarotto

Zěmětřesení v neděli v noci zasáhlo provincii Caylloma, kde se nachází turisty oblíbený kaňon Colca, jeden z nejhlubších kaňonů na světě.

Podle peruánského geofyzikálního ústavu bylo epicentrum vzdálené jen 10 kilometrů od města Chivay, hlavního města provincie.

Předběžné zprávy ze zasaženého regionu informovaly o tom, že se kvůli otřesům zhroutily desítky domů ve třech městech a zemřelo osm lidí. Podle Národního institutu pro civilní obranu je mezi oběťmi zemětřesení také 66letý Američan.

Starosta provincie Romulo Tinta pro lokální televizi RPP v pondělí řekl, že kvůli zemětřesení nejde proud, vypadly telefonní linky a sesuvy půdy zablokovaly silnice.

Viceprezident Martin Vizcarra odcestoval do provincie Caylloma, aby dohlížel na distribuci humanitární pomoci v oblasti. Na twitteru o tom napsal prezident Pedro Pablo Kuczynski.

Zemětřesení zemi zasáhlo den před devátým výročím zemětřesení v regionu Ica v roce 2007, při kterém v Peru zemřely stovky lidí.

Dominika Píhová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme