Protesty kvůli případu zastřeleného Afroameričana se šíří do dalších měst

Protesty proti rozhodnutí poroty v americkém Fergusonu se šíří v dalších městech Spojených států. Lidé kritizují to, že porota neobžalovala policistu, který v srpnu zastřelil 18letého Afroameričana Michalea Browna. Demonstranti tvrdí, že v zemi přetrvávají rasové předsudky. Lidé protestovali na začátku předvánoční nákupní sezóny hlavně u obchodních center.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Protest demonstrantů na Black Friday (Černý pátek) v Seattlu

Protest demonstrantů na Black Friday (Černý pátek) v Seattlu | Zdroj: Reuters

V Los Angeles v Kalifornii už policie zatkla 300 účastníků protestů proti rozhodnutí soudní poroty ve Fergusonu. Do ulic vyšly desítky lidí a pokoušely se blokovat dopravu.

Začátek předvánočních výprodejů se pokusili narušit demonstranti v Seattlu na severozápadě Spojených států, kde desítky lidí svázaly řetězy dveře nákupního střediska Pacific Place.

V Chicagu demonstrovalo asi 200 lidí přímo v nákupní čtvrti Magnificent mile. V Oaklandu přerušila stovka demonstrantů dopravu na železnici vedoucí do San Francisca.

Demonstranti poukazují na to, že ruku v ruce s ekonomickou nerovností mezi bělochy a Afroameričany jde i nerovnost rasová.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme