Skandál kolem FIFA vyšetřuje i Brazílie a Kostarika, v Argentině stíhají tři muže

Brazilské úřady spustily vlastní vyšetřování možných zločinů spojených s korupčním skandálem FIFA. Prověřit obvinění proti šéfovi Kostarického fotbalového svazu Eduardu Liovi se rozhodly i úřady jeho země. Teď je mezi zatčenými v Curychu. V Argentině zase soudce vydal zatykač na tři byznysmeny, které chce kvůli korupci stíhat americká justice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

José Maria Marin jako šéf místního organizačního výboru MS ve fotbale 2014 s generálním tajemníkem FIFA Jérômem Valckem

José Maria Marin jako šéf místního organizačního výboru MS ve fotbale 2014 s generálním tajemníkem FIFA Jérômem Valckem | Foto: David Koubek | Zdroj: Český rozhlas

V Brazílii prokuratura otevřela vlastní kauzu. Chce zjistit, jestli v souvislosti s tím, co vyšetřuje americká justice, nedocházelo k nelegálnímu vývozu deviz ze země nebo praní špinavých peněz.

Brazilská fotbalová konfederace také rozhodla odstranit z fasády nového sídla jméno svého exprezidenta José Maria Marina, kterého v Curychu také zatkli.

Blatter znovu kandiduje na předsedu FIFA, Evropa ho kvůli korupční aféře nepodpoří

Číst článek

Prezidentka Dilma Rousseffová prohlásila, že americké vyšetřování může brazilskému fotbalu jen prospět.

Parlamentní vyšetřovací komisi, která nahlédla do praktik Brazilské fotbalové konfederace, už navrhl vytvořit senátor a bývalý hráč Romário.

Kongres FIFA narušila hrozba bombovým útokem, policie nic nenašla

Číst článek

Švýcarští vyšetřovatelé ve středu na žádost amerických úřadů zadrželi sedm funkcionářů FIFA, včetně místopředsedů Jeffreyho Webba z Kajmanských ostrovů a Eugenia Figuereda z Uruguaye. Z korupce obvinili celkem 14 lidí.

David Koubek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme