Skupina 43 pohřešovaných mexických studentů je po smrti, potvrdil generální prokurátor

Mexičtí studenti, kteří zmizeli v září, jsou po smrti. Jejich těla nelze identifikovat. Vyplývá to z výpovědí podezřelých a stop z místa činu. Na zmizení 43 studentů měl údajně zájem starosta města Iguala a jeho žena. Jejich vraždu má na svědomí drogový kartel. Řekl to mexický generální prokurátor Jesus Murillo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé v Mexiku demonstrují za záchranu studentů. Plakát hlásá: „Vzali si je živé, zpátky je chceme živé.“

Lidé v Mexiku demonstrují za záchranu studentů. Plakát hlásá: „Vzali si je živé, zpátky je chceme živé.“ | Zdroj: Reuters

„Podezřelí skupinu považovali za členy konkurenčního gangu z regionu. To byl důvod, proč studenty unesli, zavraždili a zbavili se jejich těl,“ uvedl prokurátor.

Zmizení studentů 26. září ve městě Iguala vyvolalo masové demonstrace po celé zemi a značně narušilo popularitu prezidenta Peňi Nieta, který při nástupu do funkce před dvěma lety sliboval rázně zatočit s násilím v zemi.

Studenty pravděpodobně zkorumpovaná policie nechala zavraždit příslušníky zločineckého gangu Guerreros Unidos. Celý zásah údajně nařídil starosta města Iguala José Luis Abarca, kterého po několika týdnech na útěku policie zadržela.

Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme