Spojené státy potvrdily výměnu špionů s Ruskem

Spojené státy vymění 10 špionů za 4 vězněné v Rusku. Oznámilo to americké ministerstvo spravedlnosti. Po několika dnech spekulací tak potvrdilo dohodu, která Washingtonu a Moskvě umožní vyřešit nejvážnější špionážní aféru od konce studené války.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Téma dne

Téma dne | Foto: Fotobanka stock.xchng

Desítka obviněných se u newyorského soudu přiznala ke spiknutí za účelem jednat jako agenti cizí, v tomhle případě ruské, vlády. To je prohřešek, za který hrozí maximální sazba pěti let ve vězení.

Žaloba pak stáhla obvinění z praní špinavých peněz, které je vážnější a za které hrozilo 9 z nich mnohaleté vězení. Federální soud na Manhattanu rozhodl o okamžité deportaci celé skupiny do Ruska.

Americké ministerstvo spravedlnosti pak oznámilo výměnu za 4 osoby, které byly kvůli údajné špionáži pro západní zpravodajské služby vězněné ruskými úřady. Potvrdilo tak dohodu, o které se v posledních dnech nejen v Americe intenzivně spekulovalo.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme