Tisíce lidí se v New Yorku rozloučily se zastřeleným strážníkem

Desetitisíce lidí se v New Yorku rozloučily s jedním z dvojice zavražděných policistů. Před týdnem je zastřelil samozvaný mstitel neozbrojených černochů, kteří zemřeli při útoku policie. Rafaela Ramose a jeho kolegu zabil v jejich služebním autě a krátce poté spáchal sebevraždu. Pohřbu policisty se zúčastil i americký viceprezident Joe Biden, který strážníky označil za ztělesnění toho nejlepšího z New Yorku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Desetitisíce lidí se v New Yorku rozloučily s jedním z dvojice zavražděných policistů

Desetitisíce lidí se v New Yorku rozloučily s jedním z dvojice zavražděných policistů | Zdroj: Reuters

„Tohle je město odvahy a charakteru, které umí překonávat nejtěžší překážky. Jsem si jistý, že tahle kuráž je tu dál a že vás povede vpřed.“

„Věřím, že zdejší ohromný policejní sbor dokáže národu ukázat, jak překonávat propasti. Už jste to zvládli předtím a dokážete to znovu,“ řekl Joe Biden.

Dva policisty v hlídkovém voze zastřelil osmadvacetiletý Ismaaiyl Brinsley 21. prosince.

Incident se odehrál ve čtvrti Brooklyn. Střelec podle zástupkyně šéfa newyorské policie přistoupil k policistům sedícím ve voze ze strany spolujezdce a spustil palbu.

Poté se uchýlil do stanice metra, kde spáchal sebevraždu. Vyšetřovatelé na místě nalezli i jeho střelnou zbraň. Podle komisaře newyorské policie Williama Brattona byl útočník na útěku, předtím totiž postřelil svoji bývalou přítelkyni.

O chystaném útoku se Brinsley údajně zmínil také na sociálních sítích.

Olga Kořánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme