Trump bude stát stranu nejen peníze, ale i prezidentské křeslo, bojí se republikáni

V americké Republikánské straně narůstají obavy z neúspěchu v prezidentském souboji. Víc než 70 členů vyzvalo vedení strany, aby přestalo financovat kampaň Donalda Trumpa. Podporu prezidentskému kandidátovi předtím odmítlo několik vlivných republikánských senátorů a kongresmanů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump na shromáždění v Severní Karolíně

Republikánský kandidát na prezidenta Donald Trump na shromáždění v Severní Karolíně | Zdroj: Reuters

Donald Trump se snaží po sérii přešlapů vdechnout své kampani novou energii. V řadách jeho vlastní strany ale narůstá odpor.

Mnozí republikáni se obávají, že jeho lehkovážnost, neznalost a permanentní vyvolávání sporů bude stát stranu v podzimních volbách nejen prezidentské křeslo, ale také většinu v Kongresu a Senátu.

Víc než 70 členů strany v otevřeném dopise kritizuje kampaň založenou na vyvolávání strachu a varuje před autoritářskými tendencemi i výroky, kterými Donald Trump podle autorů urazil miliony amerických voličů, včetně postižených lidí, žen, muslimů, přistěhovalců a menšin.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme