Trump žádá ideologické prověřování přistěhovalců i návštěvníků Spojených států

Republikán Donald Trump vyzývá k "extrémnímu prověřování" imigrantů do Spojených států i návštěvníků země. Opatření je součástí zahraničně politických plánů prezidentského kandidáta. Trump přirovnal boj proti islámskému terorismu k hrozbám studené války. Z nárůstu extremismu a nástupu Islámského státu znovu obvinil prezidenta Baracka Obamu a demokratickou konkurentku Hillary Clintonovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidát amerických republikánů na úřad prezidenta Donald Trump

Kandidát amerických republikánů na úřad prezidenta Donald Trump | Zdroj: Reuters

Donald Trump slibuje voličům zavedení "ideologických testů", které by prověřily uchazeče o imigraci i víza. Zpřísnění kontrol by mělo znemožnit vstup do země těm, kdo sympatizují s extremistickými skupinami či nesdílejí americké hodnoty.

Přísná imigrační pravidla jsou v centru plánů republikánského kandidáta, jak porazit hnutí Islámský stát. Z jeho rozkvětu Donald Trump znovu obvinil současného prezidenta i demokratickou protikandidátku.

Viceprezident Joe Biden, který přijel podpořit na mítink do Pennsylvánie Hillary Clintonovou, označil Donalda Trumpa za “nebezpečného”, jeho návrhy za “neamerické”. Republikánského kandidáta obvinil z ignorování ústavy.

Kandidátka demokratů Hillary Clintonová a viceprezident USA Joe Biden | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme