Trumpova manželka řečnila na sjezdu republikánů. Použila část projevu Obamové

Manželka Donalda Trumpa Melania čelí kvůli svému projevu na nominačním sjezdu republikánů v Clevelandu obvinění z plagiátorství. Trumpová byla hlavní hvězdou prvního dne stranického sjezdu. V řeči o budoucím kandidátovi označila Donalda Trumpa za laskavého a starostlivého lídra. Jak upozornila například CNN, části jejího projevu se ale shodovaly s osm let starým projevem Michelle Obamové.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sjezd republikánské strany v Clevelandu. Donald Trump a jeho žena Melania

Sjezd republikánské strany v Clevelandu. Donald Trump a jeho žena Melania | Zdroj: Reuters

Melania Trumpová se snažila vylepšit image svého manžela, který čelí kritice za výroky na adresu menšin, žen i politických oponentů. Bývalá modelka původem ze Slovinska, která americké občanství získala v roce 2006, přesvědčovala republikánskou arénu o tom, že Donald Trump chce zemi sjednotit, a ne rozdělit. Podle ní je to talentovaný a soucitný lídr.

Její projev sklidil u publika aplaus. Vzápětí se ale objevilo podezření, že části jejího projevu byly plagiátem řeči, kterou pronesla k demokratickým straníkům na sjezdu v roce 2008 současná první dáma Michelle Obamová.

Bílý dům se zatím k podezření, zdokumentovaném doslovnými videonahrávkami, nevyjádřil. Stejně tak ani volební tým Donalda Trumpa.

Melanie Trumpová podle médií pracovala s profesionálním autorem projevů.

Historický sjezd, shodují se republikáni. Kvůli Trumpovi ale část stranických špiček nedorazila

Číst článek

Sjezd republikánské strany v Clevelandu. Donald Trump a jeho žena Melania | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme