Utah chce povolit marihuanu jako lék. Agenti se bojí závislosti králíků

Utah bude možná dalším americkým státem, kde se budou moci nemocní lidé léčit pomocí marihuany. Zákonodárci zvažují, že by vydali povolení pro lékařské užití. Proti částečné legalizaci konopí se rezolutně postavili agenti z Amerického protidrogového úřadu. Na marihuaně by si prý mohli vytvořit závislost zajíci a divoce žijící králíci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odhalení velkopěstírny marihuany v Církvici na Kutnohorsku (8)

Odhalení velkopěstírny marihuany v Církvici na Kutnohorsku (8) | Foto: Policie ČR

Při seriózní debatě o legalizaci konopí zazněly v Senátu amerického státu Utah i poměrně kuriózní výroky. O rozruch se postaralo zejména vyjádření speciálního agenta z protidrogového úřadu Matta Fairbankse.

Odborník na drogovou problematiku uvedl, že marihuana ohrožuje mládež i životní prostředí kvůli hnojivům. Na konopí pěstovaném volně v přírodě si prý mohou vypěstovat závislost divocí zajíci. Osobně prý viděl případ, kdy se k agentům přidal jeden takový králík, pronásledoval je a oni se ho nemohli zbavit.

Varování protidrogového agenta neuniklo některým americkým médiím. Jízlivým komentářem reagoval na Fairbanksova slova například deník Washington Post, který argument s králíky označil za absurdní.

Zvířata si na volně pěstovaném konopí sice mohou vytvořit závislost, ale potírat marihuanu jen kvůli zhuleným králíkům, to je prý stejné, jako zakazovat alkohol kvůli případům opilých veverek, které se na podzim potulují americkými parky.

Deník dále upozornil, že by částečná legalizace mohla naopak divoká zvířata před drogami chránit. Marihuanu prý lidé pěstují ve volné přírodě, protože jim dosavadní zákony neumožňují zasadit rostlinky doma, tedy mimo dosah králíků.

Mapa legalizace marihuany ve světě | Foto: ČTK

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme