Útočník zastřelil v USA tři muslimské studenty. Motiv zatím není jasný

Policie v Severní Karolíně zadržela 46letého muže kvůli vraždě tří lidí muslimského vyznání. Úřady zjišťují motiv činu. Existuje podezření, že ho vyvolala náboženská nenávist. Americké organizace hájící práva muslimů vyzývají k okamžitému vyšetření případu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Craig Stephen Hicks obviněný z vraždy tří muslimů v Severní Karolíně

Craig Stephen Hicks obviněný z vraždy tří muslimů v Severní Karolíně | Zdroj: Reuters

Smrt tří studentů rozpoutala vlnu hněvu v americké muslimské komunitě. Policie zatím motiv trojnásobné vraždy nepotvrdila.

Rada pro americko-islámské vztahy ale upozornila na to, že 46letý útočník z města Chapel Hill obviněný z vraždy publikoval v minulosti na internetu prohlášení namířená proti různým náboženstvím.

Dvě oběti střelby - mladé ženy - byly oblečené do tradičního muslimského oděvu. Úřady tvrdí, že prošetřují možnost náboženské nenávisti jako podtextu činu.

Smrt 23letého studenta, jeho 21leté manželky a její 19leté sestry rozpoutala kampaň na sociálních sítích, ve které mnozí upozorňují na otázky bezpečnosti muslimů ve Spojených státech.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme