V Brazílii začíná zasedání UNESCO. Rozhodne o změnách na seznamu světového dědictví

V hlavním městě Brazílie začíná desetidenní zasedání světové organizace na ochranu kulturního dědictví UNESCO. Experti by měli také zveřejnit zprávu o lednové návštěvě Prahy a možná také projednat vliv tunelu Blanka na památkovou zónu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo UNESCO

Logo UNESCO | Foto: www.unesco.org

Na zasedání výboru světového kulturního dědictví UNESCO, jehož členové rozhodnou o zápisu či o vyškrtnutí památek ze seznamu světového kulturního dědictví, jsou i dva zástupci českého ministerstva kultury a jeden za pražský magistrát.

Jestli Praze hrozí vyškrtnutí se seznamu chráněných památek kvůli stavbě tunelu Blanka nebo způsobu rekonstrukce Karlova mostu, bychom se měli dozvědět do konce měsíce.

Někteří odborníci, kteří se nepřáli být jmenováni, určité obavy mají. Na druhé straně Michal Beneš z ministerstva kultury, který už na mnoha podobných setkáních byl, ale odhaduje, že se členové UNESCO Prahou zabývat nebudou.

Podstatnější jsou podle něj problémy památkové ochrany v Jeruzalémě anebo v historickém centru francouzského Bordeaux.

Lenka Rákosová, Michaela Vetešková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme