V Clevelandu začal sjezd republikánů, zřejmě nominují Trumpa

V americkém Clevelandu začal sjezd Republikánské strany. Jako prezidentského kandidáta by měl potvrdit Donalda Trumpa. Tisíce lidí se do Ohia sjíždějí v napjaté situaci. Spojené státy jsou šokované dalším případem střelby, při které v Louisianě zemřeli tři policisté.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V americkém Clevelandu začal sjezd republikánské strany

V americkém Clevelandu začal sjezd republikánské strany | Zdroj: Reuters

Představitelé Republikánské strany, delegáti i další pozvaní hosté musí do arény, kde sjezd probíhá, procházet skrz několik check-pointů. Na místě jsou velice přísná bezpečnostní opatření.

Zákony v Ohiu povolují viditelné nošení zbraně na veřejnosti. Policie se kvůli tomu obává, že nebude moct dostatečně brzo rozlišit, zda ozbrojený člověk představuje riziko. Guvernéra státu Johna Kasicha dokonce požádala, aby zákon dočasně pozastavil. Ten ale řekl, že na to nemá dostatečné pravomoci.

Na zasedání mají republikáni mluvit především právě o bezpečnosti i útocích na policisty v posledních dnech. Kromě nedělního případu v Louisianě k nim nedávno došlo i v texaském Dallasu.

Na sjezdu vystoupí také manželka pravděpodobného prezidentského kandidáta Donalda Trumpa Melanie. Delegáty bude přesvědčovat, aby zvolili právě jejího muže.

Republikánská strana není ve věci jednotná. Na zasedání například vůbec nepřijeli oba bývalí prezidenti Bushové.

Delegátka za stát Nevada Breck Grenagerová tleská na sjezdu amerických republikánů | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme