V Riu zatkli šéfa Irského olympijského výboru. Je podezřelý z nelegálního prodeje lístků

Policie v Riu de Janeiru zatkla člena Mezinárodního olympijského výboru Patricka Hickeyho. Podezřívá ho z podílu na nelegálním prodeji lístků. Podle vyšetřovatelů poskytoval vstupenky překupníkům, kteří je prodávali za mnohem vyšší ceny, než jsou ty oficiální. Před pár dny zatkli v olympijském městě muže s 800 lístky prodávanými načerno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brazilská policie zatkla šéfa Irského olympijského výboru Patricka Hickeyho. Měl se podílet na nelegálním prodeji lístků

Brazilská policie zatkla šéfa Irského olympijského výboru Patricka Hickeyho. Měl se podílet na nelegálním prodeji lístků | Zdroj: Reuters

Irského funkcionáře zadržela policie podle brazilských médií v jeho hotelu v Riu de Janeiru.

Patrick Hickey, který je šéfem Irského olympijského výboru a zároveň předsedá všem evropským, se měl pokusit o útěk přes vedlejší pokoj svého syna.

Policie ho podle místních médií dopadla poté, co prohledala celý hotel. Po zatčení se mu udělalo špatně a převezli ho k ošetření do nemocnice.

Prokurátor Ria de Janeira ho obvinil ze tří trestných činů, mimo jiné ze zločinného spolčení.

Patrick Hickey později dočasně rezignoval na svoje funkce. Informovala o tom agentura Reuters.

Minulý pátek police zatkla dalšího Ira, Kevina Mallon, finančního ředitele firmy THG, kterou vyšetřovali kvůli lístkům už při předloňském mistrovství světa ve fotbale. Oba případy spolu mohou souviset.

Mezinárodní olympijský výbor na zatčení irského funkcionáře několik hodin nijak nereagoval. Později mluvčí MOV řekl, že výbor bude s vyšetřovateli spolupracovat a že zjišťuje další podrobnosti.

MOV podle jeho slov důvěřuje brazilské justici, ovšem pokud se neprokáže opak, považuje Patricka Hickeyho za nevinného.

ČRo, David Koubek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme