Ve Spojených státech byl zastřelen třetí policista, tentokrát na Floridě

Ve Spojených státech byl zabit další policista. Na Floridě ho zastřelil 23letý muž, kterého už policie zatkla. Je podezřelý z vraždy prvního stupně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetřování na místě, kde byl zastřelen floridský policista

Vyšetřování na místě, kde byl zastřelen floridský policista | Zdroj: ČTK

Smrt strážníka na jihu Spojených států následovala den po útoku na dva policisty v New Yorku. Ty včera zastřelil 28letý Ismaaiyl Brinsley.

"Strážník Ramos seděl na místě řidiče a strážník Lu na sedadle spolujezdce. Ismaaiyl Brinsley se podle svědků přiblížil k jejich autu a několikrát na ně bez varování vystřelil. Oba zasáhl do hlavy. Ani jeden z policistů se nestačil bránit," popsal incident komisař newyorské policie William Bratton.

Ismaaiyl Brinsley podle vyšetřovatelů ještě před útokem na policisty postřelil svou bývalou přítelkyni v Baltimoru. O svém plánu v New Yorku se zřejmě zmínil na sociálních sítích a baltimorské úřady před ním varovaly.

Po zastřelení policistů spáchal sebevraždu v nedaleké stanici metra. Policie teď vyšetřuje, jestli se Brinsley nechtěl pomstít za smrt Afroameričana Erica Garnera.

Ten zemřel v newyorském Staten Islandu po zásahu bělošského policisty, který ale podle rozhodnutí poroty nepůjde před soud.

mta, Petra Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme