Viceprezidentští kandidáti se střetli ohledně výroků Trumpa. Republikán Pence se ho nezastal

Útoky a slovní výpady provázely první a jedinou debatu amerických viceprezidentských kandidátů. Demokratický senátor Tim Kaine a republikánský guvernér Mike Pence se střetli především ohledně výroků Donalda Trumpa. Představili ale i svůj pohled na ekonomiku, imigraci a zahraniční politiku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kandidáti na amerického viceprezidenta se střetli v prvním a zároveň jediném televizním duelu

Kandidáti na amerického viceprezidenta se střetli v prvním a zároveň jediném televizním duelu | Zdroj: Reuters

Američtí voliči za sebou mají další z řady předvolebních duelů, 90minutová živě vysílaná debata byla plná výpadů, hašteření i pečlivě mířených útoků.

Demokrat Tim Kaine označil republikánského prezidentského kandidáta Donalda Trumpa za hrozbu pro národní bezpečnost.

Jeho rival Mike Pence naopak vykreslil Hillary Clintonovou jako nedůvěryhodnou političku, která selhala v roli ministryně zahraničí.

Šedí muži, kteří vystoupili ze stínu. Seznamte se s ‚dvojkami‘ amerických voleb

Číst článek

Komentátoři přiznali lepší a koncentrovanější výkon republikánovi Miku Pencovi, všímají si ale toho, že se v debatě nepostavil jednoznačně za některé výroky Donalda Trumpa. Podle komentátorů se pak snažil chránit hlavně sebe a svoje názory.

Aktuální preference ukazují, že ve vedení je zhruba o pět procent Hillary Clintonová. Do voleb ale stále zbývají čtyři týdny, leccos může změnit i další debata prezidentských kandidátů.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme