Vyšetřovatelé dál pátrají po motivech střelců v kalifornském San Bernardinu

Detektivové stále vyšetřují okolnosti střelby v San Bernardinu. Zkoumají možné motivy střelců. Detailním prověřováním jejich soukromého, pracovního i společenského života se snaží najít důvod, který vedl k útoku na vánočním večírku v Kalifornii. Manželský pár zastřelil na místě 14 lidí a další zranil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé v San Bernardinu uctili při vigiliích památku obětí střelby

Lidé v San Bernardinu uctili při vigiliích památku obětí střelby | Zdroj: Reuters

Americké tajné služby teroristický útok úplně nevyloučily, ale přiklánějí se spíše k tomu, že o terorismus nešlo.

Vyšetřovatelé sice zjistili, že jeden z útočníků Syed Rizwan Farook v minulosti byl ve spojení s osobou vyšetřovanou kvůli možnému teroristickému propojení. Jde prý ale o velmi slabé vodítko a jejich komunikace nebyla nijak aktivní.

Útočník podle policie tíhnul k radikalismu, i to by mohl být jeden z impulsů k činu, stejně tak to ale mohla být frustrace z napětí na pracovišti.

Policie našla v domě kalifornských útočníků výbušniny a tisíce nábojů

Číst článek

Americké úřady prověřily cesty, které v minulosti pachatel podnikl. V předešlých letech navštívil Pákistán a Saúdskou Arábii, ale ani na tom nenašly nic podezřelého.

Farook ani jeho žena Tashfeen Maliková po sobě nezanechali žádný vzkaz, z jejich počítače byl odstraněn hard disk a policie našla jejich zničené relativně nové mobilní telefony.

Na místě neštěstí pachatelé zanechali tři bomby, které ale selhaly. Při domovní prohlídce pak policisté našli další výbušniny a početnou munici.

Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme