Washingtonská policie zlikvidovala u Kongresu tlakový hrnec

Neobvyklý zásah má za sebou policie ve Washingtonu. Nedaleko budovy Kongresu se v opuštěném autě našel tlakový hrnec. Policie kvůli němu pořádala manévry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

U sídla amerického Kongresu se střílelo. Policie okolí budovy dočasně uzavřela

U sídla amerického Kongresu se střílelo. Policie okolí budovy dočasně uzavřela | Zdroj: Reuters

Kromě podezřelého tlakového hrnce se kolem auta šířil navíc i zápach benzínu. Policejním pochůzkářům se zdálo auto podezřelé, a tak uzavřeli okolní ulice, zavolali specialisty, a jednali podle logiky, že když neví, co je uvnitř nádoby, musí počítat s tím, že je v ní něco nebezpečného.

Policie pak hrnec i další předměty z auta bezpečně zneškodnila řízenou explozí. Návštěvníci nedalekého koncertu dostali chvíli před výbuchem varování, aby se nelekli. Později potvrdili, že slyšeli hlasitou ránu. Policisté potom auto důkladně prohledali a nenašli nic nebezpečného.

Obezřetnost je pochopitelná i kvůli tomu, že USA už mají s podobným typem výbušnin svoje velmi čerstvé zkušenosti.

V roce 2013 spáchali pumový atentát na maraton v Bostonu bratři Carnajevové. Použili právě tlakové hrnce naplněné kovovými součástkami. Zemřeli při tom tři lidé, víc než 260 se zranilo. Mladší z bratrů Džochar dostal nedávno u soudu v Bostonu trest smrti.

Vojtěch Berger Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme