Za vraždou muslimských studentů mohl být spor o parkování, tvrdí americká policie

Za vraždou tří studentů v Severní Karolíně mohla být dlouhodobá sousedská hádka o parkovací místo. Vyplývá to z předběžných výsledků šetření americké policie. Rodiny zavražděných studentů označují útok za nábožensky motivovaný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na zavražděné studenty vzpomínají spolužáci

Na zavražděné studenty vzpomínají spolužáci | Zdroj: Reuters

Že šlo o spor mezi sousedy, tvrdí také manželka zadrženého Craiga Stephena Hickse. Pozůstalí a členové americké muslimské komunity nesouhlasí. Hlavním důvodem ke střelbě prý byla náboženská nenávist. Dvě z obětí - mladé ženy - byly oblečené do tradičního muslimského oděvu.

Rada pro americko-islámské vztahy upozornila, že střelec v minulosti publikoval na sociálních sítích prohlášení namířená proti různým náboženským uskupením.

Smrt třiadvacetiletého Deaha Barkata, jeho o dva roky mladší manželky Yusor Abu-Salhaové a její sestry Razan vyvolala pobouření v muslimské komunitě i za hranicemi Spojených států - včetně Velké Británie, Egypta či Saúdské Arábie.

Mnozí upozorňují na otázky bezpečnosti muslimů ve Spojených státech. Studenti Univerzity Severní Karolíny uspořádali na počest zavražděných kolegů smuteční shromáždění. Pietní místa vznikají také v okolí bytového komplexu Summer Walk Cirkle, kde studenti žili.

Policie šestačtyřicetiletého útočníka z města Chapel Hill, který se vzdal po útoku úřadu šerifa, obvinila z trojnásobné vraždy prvního stupně.

Craig Stephen Hicks obviněný z vraždy tří muslimů v Severní Karolíně | Foto: Reuters

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme