Západní Virginie je pod vodou, guvernér povolal armádu

Západní Virginii devastují rozsáhlé záplavy. Zemřelo už 23 lidí a voda vyhnala z domovů stovky lidí, desetitisíce domácností jsou bez elektřiny. Guvernér tohoto amerického státu označil současné povodně za jedny z nejhorších za poslední století. Vyhlásil taky stav nouze ve 44 okresech a povolal armádu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záplavy v západní Virginii

Záplavy v západní Virginii | Zdroj: ČTK

Hladina řek by dnes měla začít klesat. Záchranné práce ale nejspíš budou pokračovat celý víkend. Pod vodou totiž skončila celá města. Řada silnic je neprůjezdná a zřítilo se několik mostů.

Desítky lidí museli záchranáři vyzvednout ze střech domů, kam uprchli před rychle stoupající vodou. Museli také zachraňovat řadu řidičů, kteří uvázli ve svých autech. Někteří se zachránili tak, že rychle vylezli na střechu svého auta a čekali na pomoc.

„Stoupající voda způsobila rozsáhlé škody v nejméně šesti okresech," uvedl guvernér Earl Ray Tomblin.

Záplavy v Západní Virginii si vyžádaly několik mrtvých a některé oblasti jsou zcela zdevastované.jpeg | Foto: ČTK

Nejhůře postiženou oblastí je okres Greenbier, který hlásí 15 mrtvých. "Silnice jsou zničeny, mosty pryč, domy shořely nebo je smetla voda," popsal situaci místní šerif Jan Cahill.

Prudké deště poničily i golfové hřiště, kde se má na začátku července konat turnaj PGA tour. Pořadatelé se obávají, že budou muset podnik zrušit.

ČRo, Martin Balucha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme