'Zdraví je novým problémem voleb,' naráží Trump na Clintonovou. Zveřejní své lékařské záznamy

Republikánský prezidentský kandidát Donald Trump slíbil, že zveřejní podrobnosti o svém zdravotním stavu. Rozhodnutí učinil poté, co se ukázalo, že jeho soupeřka Hillary Clintonová má zápal plic a v neděli odjela kvůli zdravotní indispozici dříve z pietního akltu k 11. září. Podle Trumpa se zdravotní stav stal novým "problémem" v prezidentské volbě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clintonová opouští ceremoniál k uctění obětí 11. září

Clintonová opouští ceremoniál k uctění obětí 11. září | Zdroj: Reuters

Clintonová se v neděli při pietní akci k uctění obětí 11. září udělalo náhle nevolno a musela ji podpírat ochranka. Ceremoniál poté opustila. Později musela kvůli svému zdravotnímu stavu zrušit svůj výlet za voliči do Kalifornie.

„Paní Clintonová se na slunci přehřála. Už je ale rehydratovaná a zotavuje se dobře,“ řekl její lékař. Clintonová byla po svém odchodu z ceremonie převezena do bytu své dcery v New Yorku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Spojených státech se rozpoutala debata o zdraví prezidentských kandidátů. Podrobnosti poskytne Lenka Kabrhelová.

Donald Trump své protivnici popřál brzké uzdravení a řekl, že sám zveřejní výsledky své zdravotní prohlídky, kterou podstoupil před týdnem. „Doufejme, že budou dobré. Já si to rozhodně myslím, cítím se skvěle,“ řekl v rozhovoru pro Fox News. Trump zatím zveřejnil jen text, ve kterém jeho doktor píše, že je „ten nejzdravější člověk zvolený do prezidentského křesla“.

Clintonová kvůli mdlobám odešla z pietního aktu k 11. září. Může za to horko, tvrdí mluvčí

Číst článek

Sedmdesátiletý Trump a Clintonová, které je o dva méně, patří mezi nejstarší americké prezidentské kandidáty v historii.

Záchvat kašle už zažila

Veřejnosti se ukázala ještě v neděli odpoledne. "Cítím se skvěle. V New Yorku je nádherný den,“ řekla novinářům.

Její osobní lékařka Lisa Bardacková médiím řekla, že Clintonová trpěla kašlem, který souvisel s alergiemi. „Dali jsme jí antibiotika. Měla by odpočívat,“ dodává. Později byl Clintonové diagnostikován zápal plic.

Clintonová má zápal plic a přerušila kampaň. Trump překvapil, doufá, že se jeho soupeřka brzy zotaví

Číst článek

Clintonová zažila záchvat kašle na setkání s voliči v Clevelandu už minulý týden. Kašel mezi lidmi vzbudil otázky o jejím zdravotním stavu. Bardacková přitom měsíc předtím tvrdila, že kadidátka je zcela zdravá a plně schopná zastávat úřad prezidenta.

Trump v minulosti opakovaně o Clintonové řekl, že funkce není schopna. „Postrádá duševní i fyzickou výdrž,“ řekl svým příznivcům minulý měsíc.

Lenka Kabrhelová, Ondřej Patrovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme