Napříč Tichomořím zatím žluté trabanty nevyjely. Australské úřady je odmítají vydat

Devítičlenná expedice Trabantem napříč Tichomořím v australském Perthu dál čeká na své žluté trabanty, fiat a motorky. Vozidla jsou kvůli úřadům stále v přístavu. Ty je zatím odmítají vydat, a cestovatelé se tak nemůžou vydat na plánovanou cestu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Netradiční způsob sušení prádla

Netradiční způsob sušení prádla | Foto: Transtrabant

„Dnes volali, že by se kontejner mohl otevřít zítra nebo také pozítří. Problém je, že i když ho otevřou, tak to neznamená, že nám ty auta dají,“ popisuje z Perthu vedoucí celé výpravy Dan Přibáň s tím, že následně ještě musí auta a motorky projít řadou kontrol.

Zpoždění zatím expedice nemá. „Jde to víceméně podle plánu. Uvidíme, jak moc se to ještě zdrží,“ říká Přibáň. S nevolí a pomalostí australských úřadů v harmonogramu počítal. A navíc podle něj nejde o žádnou výjimku:

Přehrát

00:00 / 00:00

Vedoucí výpravy Dan Přibáň ve vysílání Radiožurnálu přiblížil, jak expedice tráví čas bez trabantů a kdy by se jich konečně mohla dočkat

„Když jsme byli ve Guyaně, tak jsme tam stáli přes tři týdny. Kamarádi teď byli s oktávkou v Argentině a stáli tam čtyři týdny. Tak to prostě chodí,“ vysvětluje.

Ve chvíli, kdy auta a motorky výprava konečně dostane do rukou, vyrazí expedice na jih země.

„Máme namířeno na Wave Rock, to je taková krásná skála na jihu pod Perthem. Následně Holland Track, což je docela náročná trasa. A pak pokračujeme obrovskou pustinou do rudého středu Austrálii,“ uvádí Přibáň.

Po Austrálii a Tichomoří plánuje česko-slovensko-polská výprava dohromady najet přes 20 tisíc kilometrů, trvat by cesta měla asi čtyři měsíce. Z výpravy by měl opět vzniknout celovečerní film a televizní seriál.

Trabantem napříč Tichomořím | Foto: Český rozhlas

ČRo, Matěj Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme