Výbuchy v čínském Tchien-ťinu už mají 112 obětí. Pohřešuje se 95 lidí

Ve vybuchlém skladu chemikálií ve východočínském Tchien-ťinu znovu začalo hořet. Přístavním areálem také otřáslo sedm menších výbuchů. Policie dnes také poprvé přiznala, že se ve vybuchlém skladišti nacházely jedovaté látky. Čínské úřady už nařídily evakuaci lidí ze zhruba tříkilometrové oblasti kolem místa výbuchů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči procházejí kolem nákladního auta zničeného mohutným výbuchem v Tchien-ťinu

Hasiči procházejí kolem nákladního auta zničeného mohutným výbuchem v Tchien-ťinu | Zdroj: Reuters

Příbuzným nezvěstných hasičů už dochází trpělivost. Ani po několika dnech nemají o svých blízkých žádné informace a tak vyšli protestovat před místní radnici.

„Úřady zcela ignorují osud první požární jednotky. Nemáme o nich stále vůbec žádné zprávy!“ rozčiluje se Zeng Guoqing, bratr jednoho z hasičů, kteří přijeli k požáru mezi prvními.

Tchien-ťin se i několik dní po tragédii stále potýká s následky explozí. Ty připravily o domov více než 6000 lidí. Úřady navíc evakuovaly obyvatele z okolí přístavu kvůli obavám z toxických látek.

Ve skladech se nacházela řada nebezpečných chemikálií včetně jedovatého kyanidu sodného. Podle některých státních médií ve skladu bylo až sedmkrát větší množství látky, než měl sklad povolené.

Matěj Štýs Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme