V Číně pokračuje zatýkání mafiánských šéfů. Gangsteři vypisují odměnu na hlavu policejního ředitele

Čína útočí na zločinné triády - místní mafie. V policejní síti uvízli i obchodníci miliardáři. V Čchung-čchingu v centrální části země bylo rozprášeno celkem 14 gangů a zatčeno na 70 mafiánských bossů. V čele boje proti organizovanému zločinu stojí policejní ředitel, na jehož hlavu vypsali nyní šéfové triád milionovou odměnu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mafie - ilustrační foto

Mafie - ilustrační foto | Foto: Fotobanka stock.xchng

Nejmenovaný spolupracovník Wang Li-ťüna podle listu South China Morning Post potvrdil, že na hlavu policejního ředitele v Čchung-čchingu byla vypsána odměna ve výši v přepočtu 31 miliónů korun. Wang proto žije v uzavřeném policejním komplexu a jeho rodina, která bydlí v provincii Liao-ning na severovýchodě země, je pod přísnou ochranou.

Wang Li-ťün je už dlouhá léta proslulý bojem proti kriminálním živlům a odměnu za jeho zabití vypsali šéfové triád už dříve. Sám také utrpěl řezné i střelné zranění. V současnosti stojí v čele týmu, který pozatýkal téměř 1600 členů zločineckých gangů, ale také šest vysokých policejních důstojníků a šéfa místní justice.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme