Čína provedla největší zátah proti mafii

V Číně skončila největší bezpečnostní akce proti mafii. Policie během osmi měsíců zadržela 3348 osob napojených na organizovaný zločin, mezi nimi i vrcholné pracovníky justice a významné obchodníky. Bezpečnostní síly v Čchung-čchingu, který je nejlidnatější městskou aglomeraci v Číně s více než 31 miliony obyvatel, rozprášily celkem čtrnáct triád a dalších 63 kriminálních gangů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čína: Oslavy 60. výročí. Polovojenská policie.

Čína: Oslavy 60. výročí. Polovojenská policie. | Foto: Robert Mikoláš

Šestnáct mafiánských bossů, 87 vládních úředníků, tři obchodníci s miliardovým majetkem, ale i vedoucí úřadu spravedlnosti, ti všichni spolu se stovkami dalších skončili v rukou zákona. Mnozí už skončili před soudem, nejméně šest z nich dostalo trest smrti.

Dosud poslední proces patřil zároveň v zemi k nejsledovanějším. Na lavici obžalovaných totiž usedl zástupce policejního ředitele v Čchung-čchingu, který byl odsouzen k doživotí a zabaven mu byl i jeho majetek.

Za úspěšný zásah proti triádám v největší městské aglomeraci v Číně bylo šest osob označeno titulem hrdina, na prvním místě pak policejní šéf Wang Li-ťün, na jehož hlavu mafie vypsala milionovou odměnu, na utajeném místě se musela skrývat i jeho rodina.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme