Desítky zemí varují své občany před cestami do Thajska

V Thajsku vrcholí demonstrace požadující odstoupení vlády a rozpuštění parlamentu. Desetitisíce stoupenců expremiéra Tchaksina Šinawatry protestují v Bangkoku. Bezpečnostní jednotky v metropoli jsou v pohotovosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Do thajských ulic vyrazily desetitisíce lidí demonstrovat.

Do thajských ulic vyrazily desetitisíce lidí demonstrovat. | Zdroj: ČTK

Opozice vyšla do ulic jen dva týdny poté, co soud rozhodl o zabavení 1,4 miliardy dolarů patřících Šinawatrovi.

Pokud vláda nevyslyší naše požadavky, protesty ještě zesílí, slibují předáci opozice doufající, že je dnes v Bangoku podpoří na milion lidí. K pokračování odporu je ze zahraničí vyzval i expremiér Tchaksin Šinawatra.

Podle analytiků se nyní rozhoduje o tom, zda současný kabinet vydrží do řádných voleb, které se mají konat až v prosinci 2011. Premiér Apchisit Vedžadžíva také kvůli současné situaci zrušil plánovanou návštěvu Austrálie.

Před cestami do Thajska už své občany varovalo 35 zemí, zároveň některé cestovní kanceláře, například z Hong Kongu přestaly zájezdy do thajské metropole prodávat.

Robert Mikoláš, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme