EXPO 2010 v Šanghaji se zkušebně otevírá. Češi hlásí hotovo

Česká republika dnes zahájila zkušební provoz pavilonu na Světové výstavě EXPO 2010 v Šanghaji. Českou národní expozici nazvanou ‚Plody civilizace‘ jen během prvního dne navštívilo na osmnáct tisíc lidí. EXPO 2010 oficiálně začíná 1.května a potrvá do 31.října.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český pavilón vyzdobený puky

Český pavilón vyzdobený puky | Foto: Robert Mikoláš

Fasáda zdobená desetitisíci puky, socha Jana Nepomuckého i slavná deska s reliéfem pro štěstí z Karlova mostu, 25 perel naší republiky i moderní výtvory mladých českých umělců, to vše ode dneška nabízí náš pavilon, který se návštěvníkům zkušebně otevřel už dnes.

„Tím si hlavně vyzkoušíme, jak budou čínští diváci a návštěvníci reagovat na český pavilon. Jak dlouho jim bude trvat, než ho projdou, u čeho se budou zastavovat, kde budou potřebovat asistenci hostesek, na co se budou ptát. To vše chceme zjistit, abychom byli připraveni na skutečný provoz. Navíc je to šance mít dalších několik set tisíc návštěvníků a proto jsme to dělali,“ říká generální komisař účasti ČR na EXPU v Šanghaji Antonín Stehlík.

A jeho slova potvrzuje i dosavadní rekordní návštěvnost.

Robert Mikoláš, Jan Piroch Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme