Tragická bilance čínských dolů roste, zahynulo 36 horníků

V čínském dole došlo na severozápadě země zemřelo 28 horníků. Příčinou tragédie je pravděpodobně požár elektroinstalace. Čínské doly jsou označovány za nejnebezpečnější na světě, vloni v nich při různých haváriích zemřelo podle oficiálních údajů 2631 lidí, některé odhady ale uvádí několikanásobně vyšší počet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Těžba uhlí

Těžba uhlí | Foto: www.okd.cz

V době neštěstí se v šachtě nacházelo 28 horníků, nikdo z nich tedy havárii, ke které došlo v sobotních večerních hodinách, nepřežil. K neštěstí přitom došlo jen několik hodin poté, co při požáru v jiném dole v centrální části země zemřelo osm havířů.

Ústřední vláda sice v nedávné minulosti přijala řadu opatření k zajištění větší bezpečnosti, snaha plnit plán za každou cenu, tedy zajistit dostatečné množství uhlí, ze kterého se v Číně vyrábí dvě třetiny elektrické energie, i tolerování existence tisíců ilegálních dolů však i nadále mají na svědomí vysoké počty obětí.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme