Čína si připomíná památku obětí tragických záplav

Čína na dnešek vyhlásila státní smutek za oběti ničivých záplav a sesuvů půdy na severozápadě země. V provincii Kan-su pohřbila lavina bahna několik vesnic a zabila více než 1200 lidí, dalších 500 se stále pohřešuje. S velkou vodou a sesuvy půdy navíc záchranáři nyní bojují i v S´-čuanu, který před dvěma lety zasáhlo ničivé zemětřesení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranné práce na severozápadě Číny.

Záchranné práce na severozápadě Číny. | Zdroj: ČTK

Vlajka na pekingském náměstí Ťien-an-men visí na půl žerdi, zavřená byla kina i zábavní podniky, práci na chvíli přerušili i horníci. Smuteční obřad z města Čou-čchü, které před týdnem zasáhla lavina bahna dlouhá pět kilometrů, přenášela státní televize.

Velká voda ale zabíjí dál. V S´-čuanu došlo na mnoha místech k sesuvům půdy a úřady mluví o desítkách mrtvých a pohřešovaných. Některé horské oblasti, které před dvěma lety zničilo zemětřesení o síle osmi stupňů Richterovy škály, jsou opět odříznuté od světa.

V celkem devíti okresech tak nyní na pomoc čeká na 700 tisíc vesničanů. Letošní srážky jsou nejvydatnější za uplynulých více než deset let a v celé zemi postihly na 300 milionů obyvatel.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme