Tchajwan počítá škody po tajfunu Fanapi

Tchajwan počítá škody napáchané tajfunem Fanapi. Vítr o rychlosti přes sto šedesát kilometrů za hodinu i vydatné srážky přerušily na jihu země dodávky elektřiny i dopravu, v postižené oblasti dnes zůstaly uzavřené i školy a úřady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tajfun Morakot na Tchajwanu

Tajfun Morakot na Tchajwanu | Zdroj: ČTK

Vláda vyslala do ohrožených částí země armádu, aby zabránila opakování tragických následků z loňského roku, kdy tajfun Morakot zabil na Tchajwanu na sedm stovek lidí.

S následky řádění tajfunu Fanapi se potýkají lidé žijící v horských oblastech na jihu ostrova, odkud už bylo evakuováno na deset tisíc osob, ale také obyvatelé Kaohsiungu. Úřady kvůli špatnému počasí přerušily i mezinárodní letecké spojení s tímto druhým největším městem na Tchajwanu, zastavily i domácí leteckou a vlakovou dopravu.

Do některých míst se navíc nedá dostat ani po silnici, zasažené obce jsou proto odkázány na pomoc armády. Podle energetiků se pak bez proudu ocitlo na 170 tisíc domácností. Tajfun Fanapi se mezitím přesunul na východ Číny, kde úřady preventivně evakuovaly téměř 190 tisíc lidí.

Robert Mikoláš, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme