Vysoký severokorejský politik potvrdil nástupnictví Kim čong-una

Nejmladší syn severokorejského vůdce Kim Čong-un nastoupí do čela KLDR po svém otci Kim Čong-ilovi. Oznámila to agentura AP s odvoláním na prohlášení místopředesedy stálého výboru Nejvyššího lidového shromáždění KLDR Jang Hjong-sopa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přes chatrné zdraví drží pevně moc v rukou. Kim Čong-il a jeho syn Kim Čong-un

Přes chatrné zdraví drží pevně moc v rukou. Kim Čong-il a jeho syn Kim Čong-un | Zdroj: ČTK

Interview s jedním z nejvýše postavených severokorejských politiků - Jang Hjong -sopem natočila televize AP k výročí 65 let založení Korejské strany práce. Jang v něm potvrzuje, že budoucím vůdcem země bude nejmladší Kim čong ilův syn - Kim čon un.

Zhruba třicetiletý Kim byl jen před několika týdny jmenován generálem a místopředsedou ústřední vojenské komise strany.

Mladý generál, jak ho vojáci titulují, pravděpodobně povede zemi jako třetí z dynastie Kimů. Kdy se ale skutečně ujme moci, záleží na tom, kdy ukončí vládu současný Milovaný vůdce - Kim Čong il. A to nemusí být brzy, přestože současný vůdce má podle pozorovatelů velmi chatrné zdraví.

Na počest vládnoucí strany i budoucího vůdce uspořádá Severní Korea vojenskou přehlídku. Podle jihokorejského Soulu by se měla konat tuto neděli.

Milan Kopp, Naděžda Procházková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme