Australská policie našla osm mrtvých dětí. Údajně je někdo ubodal

Australská policie vyšetřuje případ osmi dětí, které někdo zabil v domě na předměstí města Cairns. Podle prvních informací televize ABC děti někdo ubodal. Policie uklidňuje veřejnost, že zločin nesouvisí s pondělním útokem na kavárnu v Sydney.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Australská policie vyšetřuje případ vraždy osmi dětí, které někdo zabil v domě na předměstí města Cairns

Australská policie vyšetřuje případ vraždy osmi dětí, které někdo zabil v domě na předměstí města Cairns | Zdroj: ČTK

Podle vyšetřovatelů bylo dětem mezi 18 měsíci a 15 lety. Policii zřejmě přivolala 34letá žena, která sama utrpěla zranění.

Ta je teď v péči lékařů, její stav je stabilní a pomáhá s vyšetřováním. Podle detektivů je matkou sedmi ze zabitých dětí. Příčinu smrti ale zatím vyšetřovatelé neznají a formálně ani neurčili, kdo by mohl zločin spáchat.

Podle některých svědků našel matku i s dětmi jejich starší sourozenec, policie to ale ještě nepotvrdila.

Přehrát

00:00 / 00:00

V australském městě Cairns našla policie osm mrtvých dětí a pobodanou ženu. O případu mluvil Filip Koubek, redaktor Australské SBS

„Do nemocnice byla odvezena ještě jedna osoba. Není ale známo, o koho šlo. Jestli to byl nevlastní otec dětí, který na adrese žil, nebo to byla nějaká další osoba,“ říká Filip Koubek, redaktor českého vysílání Australského rozhlasu a televize SBS.

Okolí domu, kde se neštěstí stalo, zůstává uzavřené. Policisté pracují na místě činu a hledají důkazy. Detektiv, který případ vede, ocenil profesionalitu všech zúčastněných. Jak řekl, jde o velmi stresující případ.

Premiér Queenslandu vyzval úřady i dobrovolníky, aby poskytli všechnu možnou pomoc - včetně té psychologické - každému, kdo to bude potřebovat. Ať už jde o policisty, kteří na místě činu zajišťují důkazy, nebo o místní obyvatele.

„Australská veřejnost je v šoku. Týden před Vánocemi je to již druhá obrovsky šokující událost,“ dodává Koubek.

Austrálie se ještě vzpamatovává z pondělního útoku na kavárnu v Sydney. Tam ozbrojenec íránského původu držel zhruba 16 hodin skupinu rukojmích.

Při incidentu zemřeli tři lidé - dva rukojmí a únosce.

Australský premiér Tony Abbot s odkazem na pondělní útok na kavárnu v Sydney řekl, že Austrálie zažívá těžké dny.


Zvětšit mapu

Australská policie vyšetřuje případ vraždy osmi dětí, které někdo zabil v domě na předměstí města Cairns | Foto: ČTK

Tea Turk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme