Češi obvinění z pašování drog u soudu na Novém Zélandu odmítli vinu

Češi zadržení na Novém Zélandu s 20 kilogramy pervitinu odmítli u soudu svou vinu. Uvedlo to české ministerstvo zahraničí, kterému to řekli právníci obou obviněných. Muž a žena přiletěli v polovině května do novozélandského Aucklandu z thajského Bangkoku. V tajných schránkách na dně zavazadel měli pervitin, který by se na černém trhu dal prodat za více než 320 milionů korun. Za pašování drog jim hrozí až doživotí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pervitin

Pervitin | Foto: Policie ČR

Další soud je podle mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaely Lagronové čeká 5. srpna.

„Do té doby oba zůstanou v nápravném zařízení. Dle informací jejich právních zástupců jsou – samozřejmě s ohledem na okolnosti – v poměrně dobrém zdravotním stavu a náš generální konzulát v Sydney a honorární generální konzulát v Aucklandu na Novém Zélandu jsou v kontaktu s rodinou,“ řekla.

Zásilka pervitinu pravděpodobně pocházela z Thajska, odkud zadržení Češi přiletěli. Byla to zatím největší zásilka této drogy objevená na letišti v Aucklandu u cestujících.

Novozélandská justice minulý týden odsoudila v jiném procesu dva členy místního gangu, který vyráběl pervitin, na 15 a 19 let.

ČRo, Matěj Štýs, Ondřej Klapal Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme