Český pavilon na EXPO 2010 navštívilo už šest milionů lidí

Český pavilon na EXPO 2010 v Šanghaji shlédlo už šest milionů lidí. Zájem o naší expozici tak dvojnásobně překračuje původní odhady. Areál Světové výstavy pak od zahájení 1. května navštívilo téměř 50 milionů převážně domácích zájemců.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český pavilón na EXPO 2010

Český pavilón na EXPO 2010 | Foto: Robert Mikoláš

Šesti milióntým návštěvníkem se stala dvaadvacetiletá čínská studentka, která zájezd na EXPO vyhrála v soutěži. Od zástupců naší expozice si odnáší věcné dary a poukázku do české restaurace.

Český pavilon patří mezi Číňany k nejpopulárnějším, ze samotných exponátů si pak oblíbili především kaleidoskop, desku s reliéfem štěstí z Karlova mostu, kapku zlata nebo možnost symbolicky se proletět v ultralehkém letounu nad českou krajinou.

Pavilon navíc po skončení Světové výstavy zřejmě v Číně zůstane, zájem o něj totiž projevilo třímilionové město Chu-čou, které buduje turistickou zónu a její součástí má být právě i naše expozice.

EXPO 2010, kterého se účastní na 190 zemí a regionů a přes 50 mezinárodních organizací, potrvá do 31.října.

Robert Mikoláš, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme