Čeští vojáci se na mírovém cvičení v Mongolsku osvědčili hlavně jako instruktoři pro výcvik přežití

49 českých vojáků úspěšně ukončilo mezinárodní cvičení v Mongolsku. Takzvaného Khaan Questu se členové i členky české armády zúčastnili podruhé. Největší akce svého druhu v regionu je zaměřená především na cvičení mírových operací.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zahajovací ceremonie vojenského cvičení Khaan Quest

Zahajovací ceremonie vojenského cvičení Khaan Quest | Zdroj: Reuters

„Cílem bylo certifikovat mongolský prapor před jeho výjezdem na misi OSN do Súdánu. Cíl byl splněn a my jsme přispěli naším dílem, jak jsme plánovali,“ vysvětluje major Václav Malát.

Čeští vojáci se v Mongolsku osvědčili hlavně jako instruktoři kurzů přežití. Mongolská a americká armáda, které se na organizaci cvičení také podílí, by proto uvítaly, aby Češi přijeli i příští rok.

Pro české jednotky je Khaan Quest příležitostí vyzkoušet si drsnější přírodní podmínky ne nepodobné těm v Afghánistánu, kde také působí.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme