Exploze v aquaparku na Tchajwanu zranila přes 500 lidí. Způsobil ji nejspíš barvící prášek

Počet lidí zraněných při výbuchu v tchajwanském zábavním parku vzrostl na 516. Skoro dvě stovky z nich jsou na jednotkách intenzivní péče. Někteří mají popáleniny až na 80 procentech těla. Explozi v komplexu poblíž hlavního města Tchaj-peje způsobil zřejmě barevný dým, který pořadatelé vypouštěli mezi diváky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zraněný po explozi v aquaparku na Tchajwanu

Zraněný po explozi v aquaparku na Tchajwanu | Zdroj: Reuters

Někteří přítomní vdechli hořlavý prášek a mají respirační problémy.

„Explozi a požár má nejspíš na svědomí házení prášku. Mohlo to způsobit horko, které šlo ze světelných efektů na scéně," řekl podle agentury AFP představitel radnice tchajwanského hlavního města.

„Najednou všude nasprejovali ten barevný dým. Potom vylétly jiskry a z ničeho nic byl oheň všude kolem, i na nás. Všichni začali utíkat,“ popsal sled událostí místní televizi nejmenovaný svědek.

Požár v zábavním komplexu zlikvidovali hasiči rychle. Starosta Tchaj-peje Eric Chu hned po neštěstí nařídil park uzavřít.

V době incidentu bylo v aquaparku Formosa Fun Coast na taneční party kolem tisíce převážně mladých lidí. Bilance obětí se podle místních úřadů bude ještě upřesňovat.

ČTK, Jan Prokeš, Ondřej Himmer Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme