Filipínský prezident sám sebe přirovnal k Hitlerovi a chce vyhladit tři miliony narkomanů v zemi

Rodrigo Duterte, filipínský prezident, prohlásil, že by byl šťastný, kdyby mohl odstranit tři miliony narkomanů na Filipínách. Od konce června v zemi zemřelo v souvislosti s drogami na 3100 osob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rodrigo Duterte

Rodrigo Duterte | Zdroj: Reuters

Duterte po svém návratu z návštěvy Vietnamu připomněl, že Hitler nechal za druhé světové války zabít milióny Židů. „Na Filipínách máme tři miliony uživatelů drog. Byl bych šťasten, kdy bych je mohl vyhladit. Německo mělo Hitlera, Filipíny by měly...,“ schválně nedořekl filipínský prezident, ale pak ukázal sám na sebe.

Filipínský prezident se vulgárně vyjádřil o Obamovi, plánovanou schůzku s Dutertem Bílý dům zrušil

Číst článek

Duterte je ve funkci od květnových voleb, které vyhrál i díky příslibům, že skoncuje s drogami a korupcí. Od konce června zemřelo při policejních raziích a dalších násilnostech 3100 uživatelů a prodejců narkotik.

Filipínský prezident se proslavil svými vulgárními výroky proti svým kritikům, kteří mu vyčítají mimosoudní popravy osob podezřelých z držení či šíření drog. Kvůli těmto postupům čelí také tvrdé kritice OSN.

Dříve také nadával na příklad prezidentu USA Baracku Obamovi, papeži Františkovi nebo poslanci Evropského parlamentu. Později se za své výroky omluvil.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme