Indonésie hlásí už přes 400 obětí přírodních katastrof

Indonésie dál bojuje s následky přírodních katastrof. Jen zemětřesení a následná vlna tsunami zabily podle nejnovější bilance přes čtyři stovky lidí. Záchranáři doslova bojují s časem. I tak se stále pohřešují stovky lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Počet obětí tsunami v Indonésii roste

Počet obětí tsunami v Indonésii roste | Zdroj: ČTK

Na pomoc obětem indonéských přírodních katastrof vyhlásila Charita ČR sbírkové konto, na které je možné přispět v českých korunách na účet: 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol: 115. Přispět můžete i posláním dárcovské SMS zprávy ve znění DMS INDONESIE na telefonní číslo 87 777

Práci záchranářům navíc ztěžuje špatné počasí. Kvůli němu se záchranné lodě jen těžko dostávají ke zničeným ostrovům. Indonéské úřady taky nemají dostatek vrtulníků, které by pomoc postiženým snášely ze vzduchu. Těm tak stále chybí potraviny, pitná voda či přikrývky.

Obyvatele na ostrovech Mentawai měl chránit Systém pro varování před tsunami. Zprovoznili ho teprve před dvěma roky. Systém ale zhruba před měsícem poškodili vandalové a tato chudá oblast nemá dostatek peněz na jejich výměnu.

Indonésie taky bojuje s následky erupce sopky Merapi, která na Jávě o život připravila na tři desítky lidí.

Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme