Čínské oslavy příchodu roku tygra narušují sněhové bouře

Čína bojuje s rozmary počasí. Sněhové bouře narušují i oslavy příchodu nového lunárního roku tygra. Pro Číňany je přitom tento den nejdůležitější v celém roce, podle tradic se všichni scházejí v rodinném kruhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Davy Číňanů na cestě za rodinou

Davy Číňanů na cestě za rodinou | Foto: Robert Mikoláš

Sněhové bouře na severovýchodě země narušily především leteckou dopravu, nejméně 15 letišť muselo být kvůli nim uzavřeno. Například do Nankingu, metropole provincie Ťiang-su se nemůže dostat na 3 tisíce cestujících. Podobná je situace i na silnicích.

Kvůli špatnému počasí byl přerušen provoz na čtyřiačtyřiceti dálnicích v celkem deseti provinciích. Úřady proto před autobusovými nádražími vybudovaly pro čekající pasažéry stanové přístřešky.

Celkem má podle odhadů v době novoročních svátků cestovat na 440 milionů lidí. Přepravní kapacity, zejména na čínských drahách jsou ale nedostatečné, navíc i nadále přetrvávají problémy s jízdenkami, které už dopředu skupují překupníci, aby je poté prodávali za několikanásobek původní ceny.

Robert Mikoláš, Igor Maňour Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme