KLDR vypálila dělovou salvu na námořní hranici s Jižní Koreou

KLDR vypálila více než stovku střel směrem ke sporné námořní hranici s Jižní Koreou. Soul v reakci na to uvedl námořnictvo do stavu pohotovosti. Severní Korea od neděle také zadržuje čtyři jihokorejské a tři čínské rybáře, jejichž loď se pohybovala v blízkosti severokorejské ekonomické zóny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Propagandistický plakát, Moranbong, Pchjongjang

Propagandistický plakát, Moranbong, Pchjongjang | Foto: Velvyslanectví ČR v Pchjongjangu

Komunistická armáda zahájila dělovou salvu po skončení protiponorkového cvičení jihokorejských ozbrojených sil. Podle Soulu střely dopadly do moře a nezpůsobily žádné škody, přesto byly námořní jednotky uvedeny do stavu vysoké pohotovosti.

Režim Kim Čong-ila už totiž v uplynulých dnech v reakci na jihokorejské manévry, které probíhaly i v noci, pohrozil vojenskou odvetou. Zároveň se zatím nevyjádřil k osudu zadržených rybářů, kteří podle Pchjongjangu narušili severokorejskou hospodářskou oblast.

O osud tří Číňanů se ale veřejně zajímá i Peking, který vyjádřil naději, že je s nimi zacházeno v souladu s jejich právy.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme