Nad Papuou se ztratilo indonéské letadlo s 54 lidmi, místní prý viděli jeho pád

Indonéské letadlo s 54 lidmi na palubě dnes ztratilo kontakt se zemí nad indonéskou Papuou. Informovala o tom indonéská záchranná služba. Dvoumotorový turbovrtulový stroj typu ATR 42 vzlétl z letiště Sentani a směřoval na jih do Oksibilu, tam už ale nedoletěl. Obyvatelé vesnice na východě Papuy oznámili, že havárii viděli. Aerolinky zatím nehodu nepotvrdily.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kancelář indonéské letecké společnosti Trigana v Jakartě

Kancelář indonéské letecké společnosti Trigana v Jakartě | Zdroj: Reuters

„Kontakt s letadlem byl přerušen,“ sdělil velitel záchranné služby BASARNAS Bambang Soelystyo agentuře Reuters.

Služba na svém twitterovém účtu oznámila, že letadlo patří společnosti Trigana a na jeho palubě je 44 dospělých, pět členů posádky a pět dětí.

Letadlo vzlétlo z letiště Sentani u Jayapury u hranice s Papuou-Novou Guineou ve 14:21 (5:21 světového času) a mířilo do Oksibilu v indonéské provincii Papua na ostrově Nová Guinea. Cesta běžně trvá jen zhruba 45 minut. Kontakt s pozemními radary letoun ztratil ve 14:55 (5:55).

V indonéské provincii Papua se ztratilo indonéské letadlo s 54 lidmi na palubě | Foto: Český rozhlas mapy.cz

„Nevíme ještě, co se s letadlem stalo, jednáme s místními úřady,“ řekl mluvčí indonéského ministerstva dopravy J. A. Barata.

Podle společnosti Trigana nad oblastí panuje „velmi špatné počasí, je zataženo a tma“. „Je to kopcovité a pro pátrání ne moc dobré,“ sdělila společnost.

Indonésie nemá v bezpečnosti létání nejlepší pověst. V prosinci se do Jávského moře za bouřky zřítilo letadlo společnosti AirAsia na lince se Surabayi do Singapuru a všech 162 lidí na palubě zahynulo.

Společnost Trigana Air Service, jejíž letadlo se dnes ztratilo, je od roku 2007 na černé listině Evropské unie, protože nesplňuje evropské bezpečnostní standardy.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme