Počet obětí nehody čínské lodi dosáhl 396. Jen 14 lidí se zachránilo

Počet potvrzených obětí nehody čínské lodi, která se v pondělí potopila na řece Jang-c-ťiang, dosáhl 396. Podle čínské státní televize CCTV se jen 14 lidí zachránilo, desítky dalších se stále pohřešují.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranáři přihlížejí, jak je vrak lodi vyzvedáván z hlubin řeky Jang-c-ťiang

Záchranáři přihlížejí, jak je vrak lodi vyzvedáván z hlubin řeky Jang-c-ťiang | Zdroj: Reuters

Televize nejprve oznámila 445 potvrzených mrtvých, pak tento údaj snížila. Záchranáři našli další těla obětí poté, co se jim s pomocí jeřábu podařilo plavidlo obrácené dnem vzhůru narovnat a po odčerpání vody z kajut vytáhnout z řeky.

Potopení plavidla Eastern Star se s největší pravděpodobností stane nejhorším lodním neštěstím v Číně za posledních 70 let.

Výletní loď plula po řece z východočínského Nankingu do středočínského Čchung-čchingu. Potopila se během silné bouře v pondělí kolem půl desáté večer místního času nedaleko města Wu-chan v provincii Chu-pej.

Na palubě lodi bylo 456 lidí. Podle kapitána a hlavního inženýra šlo plavidlo ke dnu během jedné či dvou minut poté, co ho údajně zasáhlo tornádo.

Posádka nevyslala nouzové volání. Neštěstí ohlásilo až sedm přeživších z lodi, kteří po jejím potopení doplavali na břeh.

Kapitán a hlavní inženýr byli vzati do vazby. Příbuzní cestujících, z nichž stovky se shromáždily ve městě Ťien-li nedaleko místa katastrofy, si stěžují, že jim úřady neposkytují dost informací. Žádají také vyšetření případné lidské chyby.

Na čínské řece Jang-c-ťiang se potopila loď s více než 450 lidmi. | Foto: ČTK

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme