Požár v bangladéšské továrně má nejméně 23 obětí. Policie se zaměří na provozovatele

Při požáru v balírně cigaret a potravin v Bangladéši zemřelo nejméně 23 lidí. Přes 20 dalších je zraněných a počet obětí se podle úřadů ještě může zvýšit. Hořet začalo pravděpodobně po výbuchu kotle a v továrně bylo v té době asi 100 lidí. Několikapatrová budova se při požáru částečně zřítila. Neštěstí se stalo asi 20 kilometrů severně od bangladéšského hlavního města Dháka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči zasahují při požáru v bangladéšské balírně cigaret a potravin

Hasiči zasahují při požáru v bangladéšské balírně cigaret a potravin | Zdroj: Reuters

Podle policejního inspektora neštěstí zřejmě způsobila nedostatečná bezpečnostní opatření. Vyšetřovatele proto bude zajímat, jestli provozovatelé měli všechna potřebná povolení.

Zřícenou továrnu provozovala firma Tampaco Foils. Ta na svých webových stránkách uvádí, že zakázky má mimo jiné od společnosti British American Tobacco nebo od švýcarského potravinářského giganta Nestlé.

Počet obětí zřícení textilky v Dháce stále není konečný. Zemřelo už přes tisíc lidí

Číst článek

Požár v balírně je podle agentury Reuters nejhorším neštěstím svého druhu v Bangladéši od roku 2013, kdy se na předměstí Dháky zhroutila textilní továrna. Její provozovatelé ignorovali varování před narušenou statikou a pod sutinami tehdy zemřelo více než 1100 lidí.

Lukáš Matoška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme