Tornádo v čínské provincii Ťiang-su připravilo o život 78 lidí

Tornádo v čínské provincii Ťiang-su zabilo nejméně 78 lidí. Dalších zhruba 500 utrpělo zranění, z toho téměř polovina lidí je zraněna vážně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Následky řádění tornáda na východě Číny

Následky řádění tornáda na východě Číny | Zdroj: Reuters

Tornádo bylo tak silné, že na silnicích převracelo auta i kamiony a řada silnic je zablokovaná. Vyvráceny jsou na některých místech také sloupy elektrického napětí.

Čínská státní televize také informovala, že vzdušný vír strhl víc než 14 tisíc domů. Konečná bilance škod ale zatím není jasná.

Nemocnice v menších městech nestíhají ošetřovat zraněné a dochází jim kapacita.

Podle hasičů tornádo, které se zformovalo nedaleko města sedmisettisícového města Jen-čcheng, provázelo i silné krupobití. Špatné počasí a silné přívalové deště a bouře trápí jih a východ Číny už několik týdnů a při záplavách už zahynuly desítky lidí.

Čínská vláda tvrdí, že za extrémní počasí může silný jev El Niño.

Přírodní katastrofy, především pak povodně a zemětřesení, sužují Čínu často. Záplavy, které jsou každoročně se opakujícím jevem, zhoršuje rozmach měst. Vliv mají i špatné odpadní systémy a další infrastruktura v řadě měst.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme