V Pákistánu shořely další desítky kamionů NATO

Neznámí ozbrojenci podpálili v Pákistánu dalších třicet kamionů s pohonnými hmotami pro západní armády působící v Afghánistánu. Rebelové zaútočili na konvoj odstavený u města Síbí, který mířil do Afghánistánu přes pouštní přechod Čamán.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Požár cisteren na pákistánském terminálu

Požár cisteren na pákistánském terminálu | Zdroj: ČTK

Za poslední dva týdny už lehlo popelem více než dvě stě cisteren. Přibývá ale pochybností, kdo vlastně nákladní auta podpaluje.

Velkou část žhářských útoků mají na svědomí pákistánští povstalci, kteří se k některým útokům sami přihlásili. Útoky označují za odvetu za americké nálety na své úkryty v afghánsko-pákistánském pohraničí.

Stanice BBC ale upozorňuje, že mnoho kamiónů si podpálili samotní autodopravci. Severoatlantická aliance si je najímá k přepravě nafty a benzínu z přístavu Karáčí napříč celým Pákistánem.

Ukázalo se ale, že někteří řidiči nejprve prodají náklad a pak svá auta vyhodí do vzduchu. Kromě zisku za cizí pohonné hmoty ještě mají odškodné od Severoatlantické aliance za vypálenou cisternu.

Martina Hanáčková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme