Záchranáři pátrají u indonéského ostrova Sulawesi po cestujících z havarované lodi

Záchranáři vylovili z vod u indonéského ostrova Sulawesi čtyři desítky lidí v plovacích vestách. V oblasti v sobotu večer uvízla loď s víc než stovkou cestujících. Úřady už ohlásily nejméně tři oběti havárie. Někteří pasažéři ještě čekají na pomoc ve vodě, po dalších záchranáři pátrají. Celkem se pohřešuje 76 lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záchranné práce na potopeném jihokorejském trajektu Sewol

Záchranné práce na potopeném jihokorejském trajektu Sewol | Foto: Kateřina Procházková

Záchranářům komplikuje práce špatné počasí. Kvůli bouři a velkým vlnám se k havarované lodi těžko dostávají. Plavidlo má podle policie trhlinu a proražený motor. Na jeho záchranu vyslaly úřady tři jiné lodě.

„Při pátrání na moři nám pomáhá katamarán. Máme ale k dispozici i vrtulník a letadla, díky kterým můžeme pasažéry z vody vyzdvihnout,“ řekl šéf záchranných operací.

Indonésie se rozkládá na víc než sedmnácti tisících ostrovech. Lodní doprava je v oblasti hojně využívaná a nehody jsou tam běžné. Většinou za ně může přetížení plavidel a nedostačující bezpečnostní předpisy.

Marie Machytková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme